Nutriční hodnoty (Polenta na hlávkovém salátu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 193 kJ / 2 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,60 g |
Tuky | 122,40 g |
– nasycené | 28,07 g |
– nenasycené | 86,57 g |
–– mononenasycené | 51,68 g |
–– polynenasycené | 34,89 g |
––– omega 3 | 3,92 g |
Vláknina | 22,30 g |
Cholesterol | 197 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 188,36 g |
– cukry | 28,99 g |
––– laktóza | 2,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
170 g 170 g kukuričné krupice | Krupice kukuřičná hrubá | 170 g |
½ l vývaru | Vývar hovězí | |
80 g 80 g žultého sýra typu Blaťácke zlato | Gouda 45% t. v s. | 80 g |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
pepř | Pepř černý | |
50 g 50 g hrubě mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 50 g |
olej | Olej řepkový | |
1 1 salát | ||
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
1 1 lžíice cukru | Cukr bílý | |
šťáva z 2 2 citrónů | Citrón čerstvý | 180 g |
1 lžíce 1 lžíce sekané bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
8 plátků 8 plátků šunky | Šunka vepřová vařená | 160 g |