Nutriční hodnoty (Polenta na hlávkovém salátu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 193 kJ / 2 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,60 g |
| Tuky | 122,40 g |
| – nasycené | 28,07 g |
| – nenasycené | 86,57 g |
| –– mononenasycené | 51,68 g |
| –– polynenasycené | 34,89 g |
| ––– omega 3 | 3,92 g |
| Vláknina | 22,30 g |
| Cholesterol | 197 mg |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 188,36 g |
| – cukry | 28,99 g |
| ––– laktóza | 2,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 170 g 170 g kukuričné krupice | Krupice kukuřičná hrubá | 170 g |
| ½ l vývaru | Vývar hovězí | |
| 80 g 80 g žultého sýra typu Blaťácke zlato | Gouda 45% t. v s. | 80 g |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| pepř | Pepř černý | |
| 50 g 50 g hrubě mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 50 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 salát | ||
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
| 1 1 lžíice cukru | Cukr bílý | |
| šťáva z 2 2 citrónů | Citrón čerstvý | 180 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sekané bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| 8 plátků 8 plátků šunky | Šunka vepřová vařená | 160 g |