Nutriční hodnoty (Mangoldová variace na shakshuka (na arabské lečo))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 578 kJ / 377 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,99 g |
| Tuky | 26,47 g |
| – nasycené | 4,47 g |
| – nenasycené | 16,96 g |
| –– mononenasycené | 12,58 g |
| –– polynenasycené | 4,38 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 211 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 13,85 g |
| – cukry | 8,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| hrst hrst listů mangoldu | Mangold | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| římský kmín | Římský kmín mletý | |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| kari koření | Kari |