Nutriční hodnoty (Květákový teplý salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 272 kJ / 1 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,05 g |
| Tuky | 28,50 g |
| – nasycené | 2,17 g |
| – nenasycené | 25,24 g |
| –– mononenasycené | 16,89 g |
| –– polynenasycené | 8,35 g |
| ––– omega 3 | 2,09 g |
| Vláknina | 26,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 129 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 128,66 g |
| – cukry | 30,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší hlávka květáku | Květák čerstvý | |
| 2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 5 plátků 5 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 200 g 200 g vařeného žlutého hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| 1 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce oleje (já použila slunečnicový) | Olej řepkový | 5.5 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |