Nutriční hodnoty (Šátečky s jablečnou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 755 kJ / 3 287 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,50 g |
| Tuky | 195,53 g |
| – nasycené | 117,92 g |
| – nenasycené | 70,18 g |
| –– mononenasycené | 60,46 g |
| –– polynenasycené | 9,72 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 30,10 g |
| Cholesterol | 969 mg |
| Sodík | 512 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 313,30 g |
| – cukry | 103,21 g |
| ––– laktóza | 7,81 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 200 g 200 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 200 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 celá skořice | Skořice ceylonská | |
| mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |