Nutriční hodnoty (Švédský princeznin dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 375 kJ / 2 241 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,56 g |
| Tuky | 161,02 g |
| – nasycené | 109,46 g |
| – nenasycené | 43,31 g |
| –– mononenasycené | 24,65 g |
| –– polynenasycené | 18,66 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,29 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 197 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 170,20 g |
| – cukry | 111,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Budete potřebovat klasický vanilkový korpus dort, který se dá rozkrojit na tři (nebo chcete-li vyšší dort tak, jak se tradičně dělává, na čtyři tenké pláty). | ||
| 800 ml 800 ml kokosového mléka Albert, nejméně 24 hodin skladované v lednici (nutné!) | Nápoj kokosový | 800 ml |
| cukr moučka dle chuti | Cukr bílý | |
| vanilková semínka dle chuti | Vanilkové lusky | |
| troška citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| ztužovač šlehačky (není nutný, ale je to jistější a dort bude stabilnější i když bude dort nějakou dobu mimo lednici. Doporučuji tento od značky Biovegan, dostání např. v biopotravinách v Bělehradské) | Ztužovač šlehačky | |
| 1 1 vanilkový puding CremeOle Dr. Oetker (vyšlehává se za studena) | Puding v prášku | 40 g |
| mandlové mléko nebo kokosové nebo jiné rostlinné mléko | Nápoj mandlový | |
| cukr moučka dle chuti | Cukr bílý | |
| vanilková semínka či vanilkový extrakt | Vanilkové lusky | |
| Amaretto | Amaretto | |
| 150-200 g 150-200 g kvalitního marcipánu (nezapomeňte zkontrolovat, jestli je veganský) | Marcipán | 175 g |
| malinová marmeláda nebo jahodová marmeláda | Džem malinový | |
| čokoládová poleva (rozpuštěná čokoláda. Není nutné) | Čokoládová poleva | |
| cukr moučka | Cukr bílý |