Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Švédský princeznin dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 375 kJ /
2 241 kcal
Bílkoviny24,56 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny24,56 g
Tuky161,02 g
– nasycené109,46 g
– nenasycené43,31 g
–– mononenasycené24,65 g
–– polynenasycené18,66 g
––– omega 30,00 g
Vláknina6,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 197 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy170,20 g
– cukry111,50 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
Budete potřebovat klasický vanilkový korpus dort, který se dá rozkrojit na tři (nebo chcete-li vyšší dort tak, jak se tradičně dělává, na čtyři tenké pláty).
800 ml 800 ml kokosového mléka Albert, nejméně 24 hodin skladované v lednici (nutné!) Nápoj kokosový 800 ml
cukr moučka dle chuti Cukr bílý
vanilková semínka dle chuti Vanilkové lusky
troška citronové šťávy Šťáva z citrónu
ztužovač šlehačky (není nutný, ale je to jistější a dort bude stabilnější i když bude dort nějakou dobu mimo lednici. Doporučuji tento od značky Biovegan, dostání např. v biopotravinách v Bělehradské) Ztužovač šlehačky
1 1 vanilkový puding CremeOle Dr. Oetker (vyšlehává se za studena) Puding v prášku 40 g
mandlové mléko nebo kokosové nebo jiné rostlinné mléko Nápoj mandlový
cukr moučka dle chuti Cukr bílý
vanilková semínka či vanilkový extrakt Vanilkové lusky
Amaretto Amaretto
150-200 g 150-200 g kvalitního marcipánu (nezapomeňte zkontrolovat, jestli je veganský) Marcipán 175 g
malinová marmeláda nebo jahodová marmeláda Džem malinový
čokoládová poleva (rozpuštěná čokoláda. Není nutné) Čokoládová poleva
cukr moučka Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.