Nutriční hodnoty (Švédský princeznin dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 375 kJ / 2 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,56 g |
Tuky | 161,02 g |
– nasycené | 109,46 g |
– nenasycené | 43,31 g |
–– mononenasycené | 24,65 g |
–– polynenasycené | 18,66 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,29 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 197 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 170,20 g |
– cukry | 111,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Budete potřebovat klasický vanilkový korpus dort, který se dá rozkrojit na tři (nebo chcete-li vyšší dort tak, jak se tradičně dělává, na čtyři tenké pláty). | ||
800 ml 800 ml kokosového mléka Albert, nejméně 24 hodin skladované v lednici (nutné!) | Nápoj kokosový | 800 ml |
cukr moučka dle chuti | Cukr bílý | |
vanilková semínka dle chuti | Vanilkové lusky | |
troška citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
ztužovač šlehačky (není nutný, ale je to jistější a dort bude stabilnější i když bude dort nějakou dobu mimo lednici. Doporučuji tento od značky Biovegan, dostání např. v biopotravinách v Bělehradské) | Ztužovač šlehačky | |
1 1 vanilkový puding CremeOle Dr. Oetker (vyšlehává se za studena) | Puding v prášku | 40 g |
mandlové mléko nebo kokosové nebo jiné rostlinné mléko | Nápoj mandlový | |
cukr moučka dle chuti | Cukr bílý | |
vanilková semínka či vanilkový extrakt | Vanilkové lusky | |
Amaretto | Amaretto | |
150-200 g 150-200 g kvalitního marcipánu (nezapomeňte zkontrolovat, jestli je veganský) | Marcipán | 175 g |
malinová marmeláda nebo jahodová marmeláda | Džem malinový | |
čokoládová poleva (rozpuštěná čokoláda. Není nutné) | Čokoládová poleva | |
cukr moučka | Cukr bílý |