Kuřecí na slanině a cibulích

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do hodiny 4 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

200 g Gazdovské slaniny
400 g cibule (3 větší kusy)
4 stroužky česneku
4 kuřecí čtvrtky
vývar nebo voda
silnější plátek másla
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji do menšího kastrůlku vyškvařit. 2 lžíce vyškvařené slaniny odložíme stranou na později a zbytek s částí tuku dáme do pekáče.

  2. Přidáme drobně nakrájené cibule a česnek a položíme solí a pepřem okořeněné maso. Podlijeme vývarem a vložíme nepřikryté do trouby rozehřáté na 180°C.

  3. Pečeme do změknutí masa a poctivě každých 10 minut přeléváme výpekem. Podle potřeby podlijeme vývarem.

  4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Všechnu šťávu z pekáčku přelijeme do menšího kastrůlku a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, odloženou vyškvařenou slaninu, dle potřeby sůl a prohřejeme. Podle hustoty můžeme rozmixovanou šťávu ještě malinko naředit.

  5. Maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 306 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí na slanině a cibulích

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo