Nutriční hodnoty (Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 085 kJ / 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,04 g |
| Tuky | 17,36 g |
| – nasycené | 10,80 g |
| – nenasycené | 5,34 g |
| –– mononenasycené | 4,54 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 6,36 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 13,10 g |
| – cukry | 6,78 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g špaget | Špagety pšeničné | 200 g |
| 150 g 150 g uzeného tofu | Tofu uzené | 150 g |
| 8 8 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 200 g 200 g špenátu | Špenát čerstvý | 200 g |
| 10 cm 10 cm bílé části pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 30 g 30 g nivy | Niva 50% t. v s. | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvá bazalka (dle chuti) | Bazalka čerstvá |