Nutriční hodnoty (Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 221 kJ / 1 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,91 g |
| Tuky | 117,17 g |
| – nasycené | 67,81 g |
| – nenasycené | 43,17 g |
| –– mononenasycené | 37,38 g |
| –– polynenasycené | 5,80 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 96,60 g |
| Cholesterol | 824 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,95 g |
| Sacharidy | 83,56 g |
| – cukry | 50,96 g |
| ––– laktóza | 7,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 celý bochník celozrnného toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 20 g |
| 2 2 střední velikosti cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3-4 řapíky 3-4 řapíky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 1750 g |
| 115 g 115 g másla | Máslo kravské | 115 g |
| 2 2 polévkové lžíce másla | Máslo kravské | 2 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| brambory (tolik aby po rozmačkání daly 2 hrníčky hrníčky velikosti 250 ml) | Brambor zimní | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |