Nutriční hodnoty (Ořechový beránek, bábovka, dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 474 kJ / 4 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,20 g |
| Tuky | 196,30 g |
| – nasycené | 20,68 g |
| – nenasycené | 151,90 g |
| –– mononenasycené | 87,10 g |
| –– polynenasycené | 64,80 g |
| ––– omega 3 | 14,41 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 624 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 511,25 g |
| – cukry | 276,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 250 g 250 g pískového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| 1 balíček 1 balíček kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 70 g 70 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 70 g |
| 10 lžic 10 lžic horké vody | Voda | 180 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |