Nutriční hodnoty (Švédský jablečný koláč äppelkaka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 11 521 kJ / 2 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,30 g |
Tuky | 126,95 g |
– nasycené | 72,50 g |
– nenasycené | 43,88 g |
–– mononenasycené | 37,36 g |
–– polynenasycené | 6,52 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 591 mg |
Sodík | 275 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 352,99 g |
– cukry | 189,79 g |
––– laktóza | 1,04 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
3,5 lžičky 3,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 17.5 g |
115 g 115 g cukru krystal | Cukr bílý | 115 g |
cukr krystal na doslazení jablek (dle chuti) | Cukr bílý | |
1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
130 g 130 g studeného másla | Máslo kravské | 130 g |
1 1 vejce (vel. L) | Vejce slepičí | 70 g |
5 5 sladkých jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamonu | Kardamom prášek | 2.5 g |
moučkový cukr na pocukrování | Cukr bílý |