Nutriční hodnoty (Švédský jablečný koláč äppelkaka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 521 kJ / 2 754 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,30 g |
| Tuky | 126,95 g |
| – nasycené | 72,50 g |
| – nenasycené | 43,88 g |
| –– mononenasycené | 37,36 g |
| –– polynenasycené | 6,52 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 591 mg |
| Sodík | 275 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 352,99 g |
| – cukry | 189,79 g |
| ––– laktóza | 1,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
| 3,5 lžičky 3,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 17.5 g |
| 115 g 115 g cukru krystal | Cukr bílý | 115 g |
| cukr krystal na doslazení jablek (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 130 g 130 g studeného másla | Máslo kravské | 130 g |
| 1 1 vejce (vel. L) | Vejce slepičí | 70 g |
| 5 5 sladkých jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamonu | Kardamom prášek | 2.5 g |
| moučkový cukr na pocukrování | Cukr bílý |