Nutriční hodnoty (Krémová polenta s restovanou hlívou a ztraceným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 637 kJ / 630 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,62 g |
| Tuky | 42,98 g |
| – nasycené | 18,88 g |
| – nenasycené | 13,47 g |
| –– mononenasycené | 10,87 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 10,98 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 819 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 15,13 g |
| – cukry | 3,24 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml instantní polenty | Polenta | |
| 400 ml 400 ml vody vývaru popřípadě mléka pokud chceme mít kaši hodně jemnou | Vývar hovězí | 400 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g strouhaného Parmazánu | Parmezán | 50 g |
| 200 g 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
| 2 2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| čerstvé bylinky (například tymián) na posypání | Petržel nať čerstvá |