Nutriční hodnoty (Terina z foie gras s pomerančovou redukcí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 667 kJ / 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 7,00 g |
| – nasycené | 2,16 g |
| – nenasycené | 3,02 g |
| –– mononenasycené | 1,98 g |
| –– polynenasycené | 1,04 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 1,32 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 26,80 g |
| – cukry | 21,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g tučných kachních jater nebo husích jater | Játra kachní | 200 g |
| 4 cl 4 cl portského vína | Víno portské | 40 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| 2 plátky 2 plátky slaniny | Špek | |
| 1 1 polévková lžíce medu | Med nepasterovaný | |
| 2 dcl 2 dcl pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 200 ml |
| kůra z 1/2 kůra z 1/2 pomeranče (jen oranžovou) | Pomeranč čerstvý | |
| 1 1 polévková lžíce pomerančové dužiny (bez slupky) | Pomeranč čerstvý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |