Nutriční hodnoty (Špikované srdce po burgundsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 207 kJ / 1 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,22 g |
| Tuky | 135,37 g |
| – nasycené | 65,87 g |
| – nenasycené | 67,72 g |
| –– mononenasycené | 57,11 g |
| –– polynenasycené | 10,61 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 115 mg |
| Sodík | 2,03 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 29,83 g |
| – cukry | 17,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 vepřové srdce | Srdce vepřové | |
| 4 4 střední cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| Masox | Bujón hovězí | |
| 100-150 g 100-150 g uzené slaniny | Špek | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1,5 dcl 1,5 dcl dobrého červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| asi 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| trochu trochu hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |