Nutriční hodnoty (Kapustová krémová polévka s osmaženou uzeninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 352 kJ / 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,24 g |
Tuky | 64,70 g |
– nasycené | 15,90 g |
– nenasycené | 35,85 g |
–– mononenasycené | 28,72 g |
–– polynenasycené | 7,13 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 8,24 g |
Cholesterol | 92 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 20,70 g |
– cukry | 5,12 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g růžičkové kapusty(podle velikosti rozkrojené na polovinu) | ||
200 g 200 g uzeného bůčku nakrájeného na kostičky/můžeme nahradit dušenou šunkou | Vepřový bok uzený | 200 g |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
1 1 velká cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 velká brambora nakrájená na větší kousky | Brambor zimní | 50 g |
3 stroužky 3 stroužky prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
3 3 kapustičky nakrájené na tenké nudličky a spařené vařící vodou | Kapusta růžičková čerstvá |