Nutriční hodnoty (Bezlepkové pohankové jablečné řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 23 882 kJ / 5 708 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,80 g |
| Tuky | 238,34 g |
| – nasycené | 22,70 g |
| – nenasycené | 195,66 g |
| –– mononenasycené | 137,20 g |
| –– polynenasycené | 58,46 g |
| ––– omega 3 | 16,82 g |
| Vláknina | 59,20 g |
| Cholesterol | 854 mg |
| Sodík | 383 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 786,71 g |
| – cukry | 422,45 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 200 g 200 g oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 50 g 50 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 50 g 50 g škrobu | Bramborový škrob | 50 g |
| 400 g 400 g pohankové mouky | Mouka pohanková | 400 g |
| prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cca 8 8 jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
| 4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| rozinky | Rozinky | |
| ořechy | Vlašské ořechy |