Nutriční hodnoty (Kuřecí stehýnka s kedlubnovou omáčkou a bramborovým knedlíkem (vše bezlepkové))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 7 613 kJ / 1 820 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,09 g |
| Tuky | 88,26 g |
| – nasycené | 49,18 g |
| – nenasycené | 36,97 g |
| –– mononenasycené | 31,16 g |
| –– polynenasycené | 5,81 g |
| ––– omega 3 | 1,25 g |
| Vláknina | 24,34 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 141 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 208,20 g |
| – cukry | 21,15 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 středních brambor | Brambor zimní | 275 g |
| 5-6 lžic 5-6 lžic rýžové jemné krupice | Krupice pšeničná hrubá | 82.5 g |
| 5-6 lžic 5-6 lžic kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 82.5 g |
| zarovnaná lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| 2 2 kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| sušený česnek | Česnek sušený | |
| kardamom | Kardamom prášek | |
| čerstvá petrželka či mražená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 70 g 70 g másla na roztopení | Máslo kravské | 70 g |
| 2 plátky 2 plátky másla na stehýnka | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| lžička lžička drceného kmínu či mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce lahůdkového droždí | Droždí lahůdkové | 30 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| lžíce lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu |