

Marocké kuře
Suroviny 4 porce
- 1 menší kuře (u nás byly stehna)
- celá palička česneku
- tak 6 cibulí (aby bylo kuře celé zasypané)
- 1 menší kyselejší kečup
- skořice
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
Kuře si naporcujeme na čtvrtky, které osolíme a obalíme ve skořicí z obou stran.
Pak dáme do suchého pekáčku, na něj dáme všechen posekaný česnek a cibuli na kolečka-té dáme tolik, aby kuře bylo celé posypané a nebylo vidět.
Navrch dáme plátky másla, přikryjeme a dáme péct na 40 minut.
Po této době vyndáme pekáč z trouby, kuře zalijeme kečupem a trochu vařečkou promícháme a dáme ještě na 20 minut přikryté dopéct.
Poznámka od kuchařky
Recept je ze včerejší TV-Public, kde ho vařil David Suchařípa. Recept se mi líbil, tak jsem ho udělala k obědu a udělala jsem dobře-velmi dobrá a netradiční chuť, která stojí za to jí vyzkoušet!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marocké kuře
-
Proč tento recept nazýváte "marocké kuře"? Myslím, že taková kombinace se v Maroku nedělá. Ale pro jistotu se nějakého Maročana zeptám, znám jich několik a nejméně tři z nich jsou výbornými kuchaři.
-
vypada to velice chutne
-
tak dnes to udělám k obědu
už se na to těším!
Jinak děkuji za zajímavý receptík
bodík na cestě a receptík uložený.
-
-
Bakali, velmi děkuji, že jsi kuře udělala a že chutnalo, to mě těší úplně nejvíc
Jinak bych tě chtěla přivítat mezi nás a přeji ti, aby se ti tu líbilo
-
něco vynikajícího mňam, mňam. A není to náročné
-
můj miluje experimenty, já si netroufám - ale kombinace - česnek, cibule, kečup a ta skořice - to musí být
-
Ukládám k vyzkoušení, vypadá to velmi zajímavě. Lákavé...
-
Bibi, bodíček! Skořice u nás letí.
-
Jani,niečo podobné som už robila,strašne mi chutila tá kombinácia škorice a kečupu,aj keď to možno vyzerá na prvý pohľad zvláštne.Len škoda,že každý nemá rád také "exotické" chute
tak to nemám dovolené variť moc často
Ale dávam bod
-
-
Bibi,to může být výborné.
Vyzkouším.
-
To vypadá hodně zajímavě, Bibi
. Už jsem dělala kuře, kde bylo hodně cibule, ale skořice a kečup, to neznám, myslím na kuřeti. Kečup snad ještě u béřovického králíka, který se dá dělat i s kuřetem, ale kyselejší kečup?
Většinou vidím jen ostrý, nebo sladký
, tak jak to vyřešit, co? Asi kapkou octu, nebo přidat kyselejší jablko, co?
Ale jinak ti letí plus i za pohotovost, jsem taky tak ujetá
, vidím a vařím
-
Bibi, může to být opravdu zajímavá a dobrá chuť. Láká mne to také a dávám bodík za tip i pro mne
+1.