Nutriční hodnoty (Ořechové hrudky s karamelovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 36 340 kJ / 8 686 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 87,45 g |
| Tuky | 576,52 g |
| – nasycené | 286,68 g |
| – nenasycené | 258,00 g |
| –– mononenasycené | 150,88 g |
| –– polynenasycené | 107,12 g |
| ––– omega 3 | 16,97 g |
| Vláknina | 35,55 g |
| Cholesterol | 1,91 g |
| Sodík | 255 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 744,55 g |
| – cukry | 428,05 g |
| ––– laktóza | 4,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 52.5 g |
| 3 3 bílky | Vaječný bílek | 99 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 200 g 200 g jemně mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 200 g |
| půlky půlky jader ořechů na zdobení (dle potřeby) | Cukrářské zdobení | |
| 250 g 250 g změklého másla | Máslo kravské | 250 g |
| 1 plechovka 1 plechovka karamelového Salka (397 g) | Mléko kondenzované slazené | |
| trochu trochu rumu (dle chuti) | Rum | |
| čokoládová poleva | Čokoládová poleva |