Nutriční hodnoty (Bramborový koláč z "tatarkového" těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 741 kJ / 1 611 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,00 g |
| Tuky | 5,90 g |
| – nasycené | 1,90 g |
| – nenasycené | 2,54 g |
| –– mononenasycené | 0,86 g |
| –– polynenasycené | 1,68 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 330,10 g |
| – cukry | 15,30 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 ml 100 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 4 4 vrchovaté lžíce tatarské omáčky nebo majonézy, ale s tatarkou je těsto vychucenější | Tatarská omáčka | |
| 4 4 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané | Brambor zimní | 200 g |
| lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| 400 ml 400 ml polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| olej na vymazání formy | Olej řepkový | |
| směs nahrubo nastrouhaných tvrdých sýrů na posypání, cca 150 g celkem ( měla jsem nivu, goudu a uzený eidam ) | Eidam 30% t. v s. uzený | |
| větvička větvička čerstvého tymiánu nebo trochu sušeného | Tymián čerstvý |