Nutriční hodnoty (Trdelník...maxi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 12 524 kJ / 2 993 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,30 g |
| Tuky | 89,67 g |
| – nasycené | 49,60 g |
| – nenasycené | 33,14 g |
| –– mononenasycené | 27,97 g |
| –– polynenasycené | 5,18 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 713 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 455,24 g |
| – cukry | 98,00 g |
| ––– laktóza | 12,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce práškového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 220-250 ml 220-250 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 235 ml |
| 42 g 42 g droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| olej | Olej řepkový | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový |