Coffee cheesecake

Michaela.Koc Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 6 názorů

58

Suroviny

200 g kakaových sušenek
4 lžíce rozehřátého másla
200 g čokolády (více %)
500 g Lučiny
80 g cukru krystal
4 vejce
1 espresso
1,5 lžičky rozpustné kávy
2 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky nameleme nebo rozdrtíme a spojíme s máslem v kompaktní hmotu, která se nesmí drolit. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (24cm) a pořádně umačkáme, můžeme těsto vymačkat i do stěn formy.

  2. Uvaříme espresso a necháme ho lehce vychladnout.

  3. Vejce ušleháme s cukrem, po troškách přilijeme vychladlé espresso a přidáme kakao a rozpustnou kávu.

  4. Rozehřejeme čokoládu s trochou vody v mikrovlnné troubě a přidáme ji do směsi.

  5. Lučinu nakonec zašleháme metlou, aby vznikl krém bez hrudek. Těsto vlijeme do formy. Pečeme na 160°C cca 50 minut.
    Těsto se nesmí třást, necháme ještě chvíli dojít v troubě.

Poznámka

Tento kávový dort přímo miluji. Spojení kávy a čokolády je prostě luxusní.

Doufám, že si pochutnáte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Coffee cheesecake

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo