Babiččiny vanilkové rohlíčky

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 2 hodiny + čas na výrobu a proležení těsta Cukroví , Pečené 5 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
180 g mletých vlašských ořechů
170 g moučkového cukru
350 g změklého másla
1 ks vanilkového cukru
(voda nemusí být, dle použité mouky)
Dále:
moučkový cukr
vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což se může stát, pokud hladká mouka není kvalitní, přidáme během zpracování, po kapkách, maličko vody.

  2. Těsto necháme odpočinout v chladnu alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc a poté těsto opět prohněteme.

  3. Následně z těsta tvoříme malé (velikostí stejné) rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem, vždy kousek od sebe, protože při pečení ještě o něco nabudou.

  4. Pečeme na 160 stupňů dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou a ukládáme do krabičky. Po vychladnutí krabičku uzavřeme.

Poznámka

Vanilkový cukr na obalení vyrábím doma: do moučkového cukru ve sklenici zapichuji použité vanilkové lusky, ze kterých jsem už spotřeboval dřeň. Poslouží nejen na obalení, ale i na pečení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 173 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččiny vanilkové rohlíčky

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Marysia: každé cukroví se o něco málo či více zvětší pečením, to je normální ...silikonové formičky v podobě "plechu" jsou super a jsou zároukou pěkného tvaru, to má ivulinka pravdu;-):-K a dobře se vyklápí ...tyhle rohlíčky ale dělám hezky "růčo", snažím se, aby byly malé a drží;-) ...do cukroví dávám máslo a rozjelo se mi jen jednou a to při výrobě třeného, které se tlačí na plech zdobící pistolí nebo cukrářským sáčkem (hodně másla tam bylo, to je pravda, možná špatný recept??, už jsem jiné nezkoušel) ...cukroví, ve kterém je škrob nebo pudink je tvarově stabilní, ale to u nás nikdo nemusí8-( ...vyzkoušejte ten silikon, budete ho mít na další pečení a nemusíte mít obavy z rozbředlých tvarů;-):-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Marysia: pamatuji se, ze i moji mamce se rozjizdely.
    Ja mam lety overeny jeden recept, rohlicky z neho drzi svuj tvar at uz je tlacim z mlynku nebo tvaruji rucne. Ted uz tlacim do silikonovych formicek;-)

    Odpovědět

  • Marysia Marysia

    ivulinka: dekuji za typ. Me by ale stejne zajimalo proc se tak rozjizdi. Davam tam moc masla nebo co?

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Marysia: už vloni jsem si na pečení vanilkových rohlíčků koupila silikonovou formu, rohlíčky se pouze natlačí do formiček a máte jistotu, že se nerozjedou;-)

    Odpovědět

  • Marysia Marysia

    Nevim cim to je, ale mne behem peceni ty rohlicky nwdrzi tvar. A nemluvim primo o techto. Ale tak vubec. Behem peceni se mi vzdycky tak jako by roztecou.
    Ps davam bod:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: nejlepší vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky od babičky vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů babiciny vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky recept babiččiny vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů silikonové formičky na vanilkové rohlíčky babiččiny recepty nejlepší babiččiny vanilkové rohlíčky babiččiny rohlicky vanilkove rohlicky ktere drzi tvar babiččiny vanilkové rohlíčky bez ořechů recept na rohlicky ze silikonové formy recept na rohlíčky do silikonové formy na pečení recept na vanilkove rohličky silikonovej formy vanilkové rohlíčky v na silikonu babyčiny vanilkové rohlíčky recept babičiny vanilkové rohlíčky recept vanilkove rohlicky recept babiciny rohlíčky ořechové do formy

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít