Nutriční hodnoty (Bramborový krém s parmazánovou kůrou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 464 kJ / 2 023 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,32 g |
| Tuky | 128,99 g |
| – nasycené | 78,72 g |
| – nenasycené | 34,92 g |
| –– mononenasycené | 30,96 g |
| –– polynenasycené | 3,96 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 15,76 g |
| Cholesterol | 316 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 112,55 g |
| – cukry | 44,06 g |
| ––– laktóza | 33,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g kůry z parmazánu | Parmezán | 100 g |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 PL 1 PL máslo | Máslo kravské | 10 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 500 ml 500 ml vývar (ev. voda) | Vývar hovězí | 500 ml |
| 500 ml 500 ml mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový ořech | Muškátový oříšek | |
| 200 ml 200 ml smetana na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 100 ml 100 ml sherry (lze vynechat) | Sherry | 100 ml |