Nutriční hodnoty (Špaldové ravioli s hráškovou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 414 kJ / 1 772 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,09 g |
| Tuky | 70,98 g |
| – nasycené | 27,53 g |
| – nenasycené | 34,77 g |
| –– mononenasycené | 22,43 g |
| –– polynenasycené | 12,34 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 42,71 g |
| Cholesterol | 618 mg |
| Sodík | 253 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 187,85 g |
| – cukry | 17,83 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 200 g 200 g hladké špaldové mouky (použila jsem typ 630 z Lidlu, fungovat určitě bude i s klasickou bílou) | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
| 2 2 vejce (vel. M) | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 200 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sezamových semínek (od cca 2 let, můžete vynechat) | Sezam loupaný | 30 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku (nebo jinak dle chuti) | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř dle chuti | Pepř černý |