Máslové hřebeny se skořicí

cathleen Kuchařka: cathleen

10 kusů Domácí pekárna 68 názorů

Suroviny

Na omládek:
100 g vlažné vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
18-21 g droždí
130 g hladké mouky
90 ml (g) vody
20 g oleje
vejce
špetka soli
100 g cukru
360 g hladké mouky
(Vodu i olej vážím, přijde mi to přesnější. Odměrky velice často přesné nebývají.)
Na potření a posyp těsta:
100 g másla
mletou skořici (nebo Vońavé pečení s vanilkou, od Antonína)
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout.

  2. Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme.

  3. Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  4. Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava. Hotové na talíři pocukrujeme.

Poznámka

Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslové hřebeny se skořicí

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    gabrusa: :-O přidat vodu? To se opravdu divím....hřebeny jsem naposledy pekla před rokem, kdy jsem je potřebovala vyfotit do knihy, a určitě jsem vodu nepřidávala (to bych recept pozměnila).
    Vkládalas péct do rozpálené trouby? Pak by by nemělo vytéct máslo z hřebenů ven, popř se při pečení vsákne do těch nakrájených "zubů" :-)

    Odpovědět

  • gabrusa gabrusa

    Teda - nemám slov :-8 :-8 :-8 . Musela jsem přidat vodu a to poměrně dost, aby těsto bylo hebké (ale mám to tak s každým těstem), ale za to jsem teď odměněna nebem v hubě. Škoda jen, že hromada másla skončí na plechu :-( . S těstem se báječně pracovalo, krásně se táhlo, ani moc nelepilo. Ukládám a budu používat i na jiné buchty. :yes: :yes: :yes A rovnou z dvojité dávky.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Veronika.Panai: to mě těší, Verčo :-8

    Odpovědět

  • Veronika.Panai Veronika.Panai

    Dnes odzkoušeno a jsou naprosto vynikající:yes::-K jako ostatně všechny Tvoje recepty...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Alžbětina Prk.: :-) děkuji, jsem ráda, že jsi spokojená. Příště můžeš místo sladěnky dát lžičku medu nebo ji i zcela vynechat.

    Odpovědět

  • Alžbětina Prk. Alžbětina Prk.(neregistrovaný)

    Neměla jsem sladěnku a bála jsem se, aby se to nepokazilo, tak jsem pro jistotu udělala tohle těsto http://www.recepty.cz/recept/svycarky-19079, ale stvořila jsem ty hřebeny. A nemajíc ještě mandlové lupínky :-)), tak jsem hřebeny před pečením posypala hnědým krystalovým cukrem. Výsledek? Lahůdka! Krásně křehoučké hřebeny s křupavou krustičkou. Nejlepší je ten nápad, jak hřebeny umotat a na tyhle kreativní věci hlavu nemám, takže díky Cathleen! :-):yes::yes:

    Odpovědět

  • LaNicky LaNicky

    Tak jsem úspěšně dopekla a byla jsem opravdu nadšená. S těstem se skvěle pracuje a chuťově je prostě famózní :-8. Hřebeny jsem plnila napůl s domácí rybízovou marmeládou a už se těším, jak budu pochválená :-D. Posílám bodík, přidávám fotečku a děkuju :yes:

    Odpovědět

  • romance romance

    Skusím to také:yes::-p

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    cathlen:já nenapsala od které kamarádky to je,ale to byla kamarádka Iveta;-)Irenka mi ještě nedodala foto;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    marcelka395: Irence? :-8 Díky! :-K

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    cathlen:doporučila jsem tvoje hřebeny kamarádce aby je vyzkoušela;-)a vyfotila;-)tak přidávám její fotku;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tak jsem taky průbla jsou mooc dobré:-p neměla jsem teda mandličky na posyp, ale i tak to vonělo jako hrom a chutnalo ještě líp:-p na to nařezání jsem použila rádýlko na pizzu a šlo to náramně:yes::yes:
    foto dodávám:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Irrena, cardanka: díky:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Milá Cathleen:-K v sobotu jsem pekla Tvé hřebeny a jak jsem psala níže v komentíku dle předpokladu jsou skutečně bezkonkurenční:-p:-p:yes::yes::yes:
    S těstem se krásně pracovalo:yes:, pekla jsem skutečně 17 min na 190°C, přesně jak píšeš:-!:yes::-K
    Bodík jsem dala dříve;-), dnes tedy jen foto:-8.
    Děkuji:-K:yes::-K:yes::-K:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    spagetka:Přesně,však neni to jediný společný jejich dílo,viď?:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: kouzleni s těstem sladké hřebeny skořicové hřebeny hřebeny recepty domácí hřebeny kouzlení z těstem plundrovane testo z domaci pekarny pečivo hřeben hřeben s marmeládou pečení hřebenů domácí pečené hřebeny www kuzlení s těstem máslové zuby neco se skorici peceni hrebeny recept na něco se skořicí recept na prky v teste můžou diabetici sladěnku zkratky na máslové sušenky recept skoricový hreben

Zapomněl/a jsem heslo