Nutriční hodnoty (Mrkvovo-jablečná bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 478 kJ / 2 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,66 g |
| Tuky | 155,72 g |
| – nasycené | 86,74 g |
| – nenasycené | 59,00 g |
| –– mononenasycené | 50,26 g |
| –– polynenasycené | 8,74 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 28,30 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 268,59 g |
| – cukry | 107,91 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 menší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g rozemletých ovesných vloček | Vločky ovesné | 100 g |
| 100 g 100 g pohankové mouky | Mouka pohanková | 100 g |
| 150 g 150 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 150 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce medu (podle chuti) | Med nepasterovaný | 90 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská | |
| nasekané vlašské ořechy (dle chuti) | Vlašské ořechy |