Nutriční hodnoty (Tagliatelle s hříbkovou omáčkou a masovými koulemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 885 kJ / 929 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,84 g |
| Tuky | 44,51 g |
| – nasycené | 22,74 g |
| – nenasycené | 15,82 g |
| –– mononenasycené | 13,36 g |
| –– polynenasycené | 2,46 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 12,32 g |
| Cholesterol | 589 mg |
| Sodík | 414 mg |
| Sůl | 1,06 g |
| Sacharidy | 34,50 g |
| – cukry | 18,96 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 300 g |
| 1 lžička 1 lžička koření na masové koule (viz Poznámka) | Pepř černý | 5 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| pepř mletý dle chuti | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 hrnek 1 hrnek pokrájených hříbků | Hřib čerstvý | |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| pepř mletý dle chuti | Pepř černý mletý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 400 g 400 g těstovin (1 sáček) | Těstoviny pšeničné | 400 g |