Nutriční hodnoty (Jablkový pletenec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 946 kJ / 2 616 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,55 g |
| Tuky | 56,85 g |
| – nasycené | 30,31 g |
| – nenasycené | 21,93 g |
| –– mononenasycené | 16,54 g |
| –– polynenasycené | 5,38 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 29,28 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 131 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 453,94 g |
| – cukry | 170,82 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 100 g 100 g krystalového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 600 g 600 g jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| rozinky | Rozinky | |
| skořice | Skořice ceylonská |