Nutriční hodnoty (Jablková buchta s tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 257 kJ / 5 559 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,52 g |
| Tuky | 216,85 g |
| – nasycené | 57,14 g |
| – nenasycené | 142,91 g |
| –– mononenasycené | 103,55 g |
| –– polynenasycené | 39,36 g |
| ––– omega 3 | 10,82 g |
| Vláknina | 42,40 g |
| Cholesterol | 669 mg |
| Sodík | 910 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 741,18 g |
| – cukry | 352,78 g |
| ––– laktóza | 33,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka (dle šťavnatosti jablek) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 250 g 250 g tučného tvarohu (v kostce) | Tvaroh plnotučný | 250 g |
| 150 g 150 g pomazánkového másla | Pomazánka mléčná | 150 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr moučka (podle chuti) | Cukr bílý | |
| strouhaná čokoláda na zdobení | Čokoláda mléčná 30% |