Nutriční hodnoty (Žampionový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 594 kJ / 3 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,60 g |
| Tuky | 176,46 g |
| – nasycené | 80,24 g |
| – nenasycené | 87,42 g |
| –– mononenasycené | 69,26 g |
| –– polynenasycené | 18,16 g |
| ––– omega 3 | 2,68 g |
| Vláknina | 24,60 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 3,07 g |
| Sůl | 8,12 g |
| Sacharidy | 337,90 g |
| – cukry | 47,40 g |
| ––– laktóza | 25,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| cca 1,5 dl cca 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 100 g 100 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |