Nutriční hodnoty (Koláč z litého bramborového těsta se švestkami a perníkovou posýpkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 662 kJ / 3 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,50 g |
Tuky | 136,56 g |
– nasycené | 11,07 g |
– nenasycené | 116,63 g |
–– mononenasycené | 81,93 g |
–– polynenasycené | 34,70 g |
––– omega 3 | 10,30 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 449,55 g |
– cukry | 135,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek najemno nastrouhaných vařených brambor (cca 3 střední brambory) | Brambor zimní | 250 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
0,5 hrnku 0,5 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 sáček 1 sáček vanilinového cukru | Cukr vanilkový | |
1 hrnek 1 hrnek strouhaného perníku (popř. můžeme namíchat se strouhanými ořechy) | Perník strouhaný |