Nutriční hodnoty (Gulášovka z uzeného masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 685 kJ / 1 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,94 g |
| Tuky | 29,43 g |
| – nasycené | 12,30 g |
| – nenasycené | 13,47 g |
| –– mononenasycené | 7,35 g |
| –– polynenasycené | 6,12 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 61,22 g |
| Cholesterol | 195 mg |
| Sodík | 3,56 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 91,73 g |
| – cukry | 24,46 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g uzeného masa - měla jsem zbytek kolena | Vepřová plec uzená | 300 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| lžíce lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| lžíce lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 1,5 - 2 l 1,5 - 2 l masového vývaru | Vývar masový | 1750 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| pálivá paprika sušená | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| majoránka | Majoránka sušená |