Nutriční hodnoty (Zeleninová rýže se šunkou a brynzou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 147 kJ / 1 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 32,58 g |
| – nasycené | 18,15 g |
| – nenasycené | 12,82 g |
| –– mononenasycené | 9,28 g |
| –– polynenasycené | 3,53 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 27,25 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 2,23 g |
| Sůl | 5,41 g |
| Sacharidy | 214,67 g |
| – cukry | 18,17 g |
| ––– laktóza | 1,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek rýže (měla jsem jasmínovou) | Rýže bílá | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky vody | Voda | 500 ml |
| 100 g 100 g brynzy | Brynza | 100 g |
| 100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| hrášek | Hrášek zelený | |
| červená paprika | Paprika červená čerstvá | |
| fazolové lusky | Fazolky čerstvé | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |