Nutriční hodnoty (Staré dobré punčové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 492 kJ / 4 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,65 g |
| Tuky | 88,54 g |
| – nasycené | 11,66 g |
| – nenasycené | 64,92 g |
| –– mononenasycené | 46,17 g |
| –– polynenasycené | 18,75 g |
| ––– omega 3 | 4,78 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 869,43 g |
| – cukry | 746,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 160 g 160 g cukru krupice | Cukr bílý | 160 g |
| 160 g 160 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 160 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 300 g 300 g cukru krupice | Cukr bílý | 300 g |
| 300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
| 35 ml 35 ml rumu | Rum | 35 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce punčového aroma | Aroma citrónové | |
| gelové barvy k obarvení (dle potřeby) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce marmelády (nebo dle potřeby) | Marmeláda jahodová | 50 g |
| 20-40 ml 20-40 ml rumu (nebo dle chuti) | Rum | 30 ml |
| 250 g 250 g cukru moučka | Cukr bílý | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| barvivo (nebo sirup) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce vroucí vody | Voda | 27 ml |