Nutriční hodnoty (Fazolová polévka s klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 105 kJ / 1 220 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,98 g |
| Tuky | 33,32 g |
| – nasycené | 15,58 g |
| – nenasycené | 17,15 g |
| –– mononenasycené | 12,70 g |
| –– polynenasycené | 4,45 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 46,15 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 153,60 g |
| – cukry | 13,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g bílých fazolí | Fazole bílé | 200 g |
| 2 2 klobásy | Klobása | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky ml. ostré papriky | Paprika pálivá | 9 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 masox (nemusí být) | Bujón hovězí | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladká mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| česnek dle chuti | Česnek čerstvý | |
| kůže ze špeku (domácí je nejlepší) | Špek |