Nutriční hodnoty (Sušenkové řezy zase trochu jiné)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 597 kJ / 2 772 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,69 g |
Tuky | 147,41 g |
– nasycené | 75,60 g |
– nenasycené | 68,58 g |
–– mononenasycené | 41,00 g |
–– polynenasycené | 27,58 g |
––– omega 3 | 1,46 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 416 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 299,27 g |
– cukry | 150,47 g |
––– laktóza | 48,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g (cca) obdélníkových máslových sušenek (klasicky lze použít BeBe, ale já mám raději máslové sušenky z Lidlu, nejsou tolik přeslazené) | Sušenka | 300 g |
300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
200 g 200 g bílého smetanového jogurtu (polovina čtyřsetgramového kelímku, druhou polovinu budeme potřebovat později) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 200 ml |
500 g 500 g (cca) libovolného ovoce (čerstvé, mražené nebo kompotované, já jsem použila švestky zavařené ve vlastní šťávě) | Jahody čerstvé | 500 g |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
2 2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu (popř. vanil. pudink či Zlatý klas) | Škrob kukuřičný | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
200 200 g bílého smetanového jogurtu (ano, ta druhá polovina kelímku :-) ) | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
strouhaná čokoláda nebo Granko | Čokoláda mléčná 30% |