Řízky z pomalého hrnce
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je připraveno současně k podávání.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.
Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.
V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.
Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2023 08:47
kimlo: díky za vše, zprávu s pochvalou receptu i fotku

14. 11. 2023 07:49
Uvaril som, sú výborné, vďaka za recept! Pridávam foto...

25. 6. 2023 11:55
MT.58: V pomalém hrnci, krkovice a ještě pokladená máslem vysušená? Nevím, nikdy jsem nic takového nepotkala, a to je takhle opravdu děláváme. A nejen já, pokud kouknete níže do komentářů.
25. 6. 2023 10:33
Nevím, ale měla jsem řízky z krkovice a ty byly po 2 hod. na High tak vysušené, že se nedaly krájet, natož kousat 
Myslím, že High na takovou dobu je hrozně moc...

Myslím, že High na takovou dobu je hrozně moc...

30. 8. 2022 15:22
Dnes byly k obědu, výborné. K bramborám jsem ještě přidala dvě mrkvičky.

27. 1. 2019 23:26
Tento receptík na mne vykoukl z náhodných,to mi uniklo a je to škoda,už bych vyzkoušela,nenapadlo by mi,že se dají řízky udělat i ve frajerovi -PH,tak to určitě brzy vyzkouším


30. 10. 2018 12:15
cathleen: děkuji, myslela jsem, že bych si mohla udělat fóra na ráno, pokud je potřebuji mít hned ráno hotové třeba na cestu. Tak holt budu muset vstávat dřív, což mně jako sově moc nevyhovuje.
30. 10. 2018 12:09
chlap_nekuchar: to mě těší, pomalý hrnec je výborný pomocník, že? 
Nadja: Nadi, nevím, nikdy jsem nezkoušela...ale aby se masu z hlediska stravitelnosti nic nestalo, musela bys jen lehce osmahnuté řízky dát po vychladnutí přes noc do lednice - tam obal zcela zvlhne, podle mě. (Spíš bych se ale bála těch mikroorganismů, které se na polosyrovém mase během doby čekání na dodělání mohou rozmnožit.)
Třeba lépe poradí někdo, kdo už vyzkoušel...?

Nadja: Nadi, nevím, nikdy jsem nezkoušela...ale aby se masu z hlediska stravitelnosti nic nestalo, musela bys jen lehce osmahnuté řízky dát po vychladnutí přes noc do lednice - tam obal zcela zvlhne, podle mě. (Spíš bych se ale bála těch mikroorganismů, které se na polosyrovém mase během doby čekání na dodělání mohou rozmnožit.)
Třeba lépe poradí někdo, kdo už vyzkoušel...?
30. 10. 2018 11:36
cathleen: myslíš, že by šlo řízky předsmažit třeba večer, a do PH je dát až druhý den ráno?
30. 10. 2018 09:49
Právě zkouším
Brambory v hrnci jsem zakápl olejem a zdá se, že to funguje


22. 5. 2015 15:05
Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě


19. 5. 2015 13:27
cathleen: díky díky

15. 5. 2015 08:59
Dana61: nepodlévala, kápla jsem pod ně trošku oleje - ale opravdu kápla. Vložené kostky brambor byly mokré a navíc na ně z řízků během vaření "sjelo" máslo. Hotové brambory byly trochu tmavší, než kdyby byly uvařené, ale nic se nepřichytilo, všechno se dovařilo doměkka

15. 5. 2015 08:07
to je úžasný nápad
brambory jsem v pomaláči ještě nedělala a proto mám dotaz - podlévala jsi je trošku nebo né? díky



11. 5. 2015 15:14
Tak to valím bulvy
já smažím klasicky v pánvi a pokud je jich víc (a to většinou je) skládám nastojato do kastrolu a dopeču v troubě.
Ale pomaláč, mne fakt nenapadl

Ale pomaláč, mne fakt nenapadl


Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Čertovský guláš
Přidáno před 15 hodinami
Výborná domácí pizza
Přidáno před 15 hodinami
Uzený vepřový bok na cibuli a česneku
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 7. 12. 2023 09:23
Pan de coco - kokosové vdolky
Přidáno 6. 12. 2023 22:34
Právě bylo uvařeno:
Banana bread - banánový chlebíček
petr.pecenka uvařila před 18 sekundami
Pečené vepřové koleno
tara23 uvařil před 2 minutami
Drožďová polévka s pohankou
krajicek.miloslav uvařila před 5 minutami
Kávové slzičky
Santa Suzana21 uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Mys114 uvařil před 3 hodinami
Uzená krkovička na cibulce (pánská jízda)
Suumaa uvařila před 3 hodinami
Bulgur, cizrna a zelenina
zlatkanovakova uvařila před 4 hodinami
Karamelové perníčky
danila uvařila před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Veru38 uvařil před 10 hodinami
Linecké cukroví
PetrSmid uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vaření v pomalém hrnci recepty pro vareni v pomalem hrnci pomalý hrnec vaření v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec recepty recepty na pomalé vaření pomalý hrnec na vaření recepty hrnec na pomalé vaření recepty rizek v pomalem hrnci recepty z pomalého hrnce recepty pro pomalé vaření kuchařka pro pomalé vaření hrnec pro pomalé vaření recepty recepty pomalý hrnec veprove rizky v pomalem hrnci recepty pro pomalý hrnec pomaly hrnec výborný recept recepty v pomalém hrnci řízky v ph
Suroviny: maso vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, brambory, máslo
Řízky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l8L
27 názorů