Řízky z pomalého hrnce

cathleen Kuchařka: cathleen

Pomalý hrnec 22 názorů

Suroviny

plátky vepřového masa (krkovice, kýta)
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
brambory
máslo
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. (My obalujeme v osoleném těstíčku a pak ve strouhance). Prudce osmažíme, jen tak, aby byl hotový obal řízku - pěkně červený, křupavý.

  2. Na dno pomalého hrnce nakrájíme brambory, osolíme je a poklademe nedosmaženými řízky. Na každý řízek položíme plátek másla, zavřeme pokličkou a zapneme na High na 2-3 hodiny.

  3. Po této době jsou řízky hotové - maso měkounké, obal na nich stále dobře drží, voní malinko máslem....a brambory jsou také uvařené, měkké, ale nerozvařené, provoněné máslem z řízků.

Poznámka

Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.

Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.

V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.

Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 579 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky z pomalého hrnce

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tento receptík na mne vykoukl z náhodných,to mi uniklo a je to škoda,už bych vyzkoušela,nenapadlo by mi,že se dají řízky udělat i ve frajerovi -PH,tak to určitě brzy vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    cathleen: děkuji, myslela jsem, že bych si mohla udělat fóra na ráno, pokud je potřebuji mít hned ráno hotové třeba na cestu. Tak holt budu muset vstávat dřív, což mně jako sově moc nevyhovuje.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    chlap_nekuchar: to mě těší, pomalý hrnec je výborný pomocník, že? ;-)

    Nadja: Nadi, nevím, nikdy jsem nezkoušela...ale aby se masu z hlediska stravitelnosti nic nestalo, musela bys jen lehce osmahnuté řízky dát po vychladnutí přes noc do lednice - tam obal zcela zvlhne, podle mě. (Spíš bych se ale bála těch mikroorganismů, které se na polosyrovém mase během doby čekání na dodělání mohou rozmnožit.)
    Třeba lépe poradí někdo, kdo už vyzkoušel...?

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    cathleen: myslíš, že by šlo řízky předsmažit třeba večer, a do PH je dát až druhý den ráno?

    Odpovědět

  • chlap_nekuchar chlap_nekuchar

    Právě zkouším :-) Brambory v hrnci jsem zakápl olejem a zdá se, že to funguje :yes:

    Odpovědět

  • filip koníček filip koníček(neregistrovaný)

    Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě:yes:;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    cathleen: díky díky;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Dana61: nepodlévala, kápla jsem pod ně trošku oleje - ale opravdu kápla. Vložené kostky brambor byly mokré a navíc na ně z řízků během vaření "sjelo" máslo. Hotové brambory byly trochu tmavší, než kdyby byly uvařené, ale nic se nepřichytilo, všechno se dovařilo doměkka;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je úžasný nápad:yes::-D brambory jsem v pomaláči ještě nedělala a proto mám dotaz - podlévala jsi je trošku nebo né? díky;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Tak to valím bulvy :-O já smažím klasicky v pánvi a pokud je jich víc (a to většinou je) skládám nastojato do kastrolu a dopeču v troubě.
    Ale pomaláč, mne fakt nenapadl :yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Mám opravdu radost, že recept přišel vhod:-8 a doufám, že ho někdo brzy vyzkouší ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tento způsob musím určitě vyzkoušet :yes:. Dovolím si sem přiložit odkaz na mé osvědčené "smažení" v troubě, je to opravdu výborné a doplňuji, že samozřejmě, pokud řízky trochu večer nebo druhý den zvlhnou, stačí je dát chvíli do trouby pouze na horkovzduch a jsou opět jako čerstvé usmažené + 10 :-p:-K:yes:
    http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    cathleen:Ivi, to je bezvadný nápad, ty řízky musí být asi šťavnaté a já to brzy vyzkouším, 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    ;-):yes: Ivo to je super, určitě vyzkouším:-K:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jana Remkova: :-Dsamozřejmě, opravím, díky.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vaření v pomalém hrnci recepty pro vareni v pomalem hrnci pomalý hrnec vaření v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec na vaření recepty hrnec na pomalé vaření recepty recepty na pomalé vaření pomalý hrnec recepty rizek v pomalem hrnci recepty pro pomalé vaření recepty z pomalého hrnce hrnec pro pomalé vaření recepty kuchařka pro pomalé vaření pomaly hrnec výborný recept kuchařka na pomalé vaření recepty pomalý hrnec veprove rizky v pomalem hrnci recepty pro pomalý hrnec řízek z pomalého hrnce

Zapomněl/a jsem heslo