Nutriční hodnoty (Kuřecí stehna na špeku, houbách a zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 061 kJ / 1 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,73 g |
| Tuky | 112,77 g |
| – nasycené | 52,62 g |
| – nenasycené | 57,62 g |
| –– mononenasycené | 47,84 g |
| –– polynenasycené | 9,77 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 9,65 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 1,72 g |
| Sůl | 4,25 g |
| Sacharidy | 32,60 g |
| – cukry | 26,90 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí stehna (nebo jen paličky, popř. celé kuře) | Kuře stehno s kůží | |
| 1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 100 g 100 g dobře vyuzeného špeku (nejlepší je domácí) | Špek | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 čerstvá kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| hrst hrst krájených hub (žampiony, hlíva, lesní houby..., to vše čerstvé, nakládané nebo mražené, zkrátka co máte po ruce) | Hřib čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletá červená paprika (možno i uzenou nebo trochu pálivé) | Paprika červená sušená | |
| vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| hladká mouka (cca 2 PL) | Mouka pšeničná hladká |