Nutriční hodnoty (Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 762 kJ / 2 333 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,50 g |
| Tuky | 57,55 g |
| – nasycené | 15,07 g |
| – nenasycené | 35,62 g |
| –– mononenasycené | 28,83 g |
| –– polynenasycené | 6,80 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 35,80 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 533 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 359,26 g |
| – cukry | 22,50 g |
| ––– laktóza | 4,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g škrobových brambor (typ C) | Brambor zimní | 900 g |
| 1 hrnek 1 hrnek rýžové mouky | Mouka rýžová hladká | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cizrnové mouky | Mouka cizrnová | |
| 2 2 vejce L | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 500 g 500 g čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | 500 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 120 g 120 g ricotty | Ricotta | 120 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky muškátového oříšku (nebo podle chuti) | Muškátový oříšek | 1.25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| parmezán | Parmezán |