Nutriční hodnoty (Variace na Waldorf salát s karamelizovaným celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 323 kJ / 794 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,90 g |
| Tuky | 45,81 g |
| – nasycené | 16,15 g |
| – nenasycené | 26,92 g |
| –– mononenasycené | 11,71 g |
| –– polynenasycené | 15,21 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 32,10 g |
| Cholesterol | 99 mg |
| Sodík | 758 mg |
| Sůl | 1,71 g |
| Sacharidy | 68,70 g |
| – cukry | 59,53 g |
| ––– laktóza | 1,11 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 2 hrsti 2 hrsti vyloupaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 2 2 větší kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |