Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 964 kJ /
1 425 kcal
Bílkoviny43,29 g
– z toho živočišné bílkoviny20,23 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,06 g
Tuky37,10 g
– nasycené16,67 g
– nenasycené14,85 g
–– mononenasycené11,52 g
–– polynenasycené3,33 g
––– omega 30,23 g
Vláknina18,19 g
Cholesterol 580 mg
Sodík 262 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy220,48 g
– cukry59,48 g
––– laktóza3,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 středně velkých brambor (den předem uvařených) Brambor zimní 250 g
5 lžic 5 lžic hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 75 g
5 lžic 5 lžic dětské krupičky Krupice pšeničná jemná 75 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
sůl Sůl mořská
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
400 ml 400 ml vody Voda 400 ml
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
5-6 lžic 5-6 lžic povidel Povidla 126.5 g
cukr (podle chuti) Cukr bílý
kapka kapka rumu Rum
mletá skořice Skořice ceylonská mletá
mletý mák Mák modrý mletý
cukr moučka Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.