Nutriční hodnoty (Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 964 kJ / 1 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,06 g |
Tuky | 37,10 g |
– nasycené | 16,67 g |
– nenasycené | 14,85 g |
–– mononenasycené | 11,52 g |
–– polynenasycené | 3,33 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 18,19 g |
Cholesterol | 580 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 220,48 g |
– cukry | 59,48 g |
––– laktóza | 3,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 středně velkých brambor (den předem uvařených) | Brambor zimní | 250 g |
5 lžic 5 lžic hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 75 g |
5 lžic 5 lžic dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 75 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
400 ml 400 ml vody | Voda | 400 ml |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
5-6 lžic 5-6 lžic povidel | Povidla | 126.5 g |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
kapka kapka rumu | Rum | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
mletý mák | Mák modrý mletý | |
cukr moučka | Cukr bílý |