Nutriční hodnoty (Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 964 kJ / 1 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,06 g |
| Tuky | 37,10 g |
| – nasycené | 16,67 g |
| – nenasycené | 14,85 g |
| –– mononenasycené | 11,52 g |
| –– polynenasycené | 3,33 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 18,19 g |
| Cholesterol | 580 mg |
| Sodík | 262 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 220,48 g |
| – cukry | 59,48 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 středně velkých brambor (den předem uvařených) | Brambor zimní | 250 g |
| 5 lžic 5 lžic hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 75 g |
| 5 lžic 5 lžic dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 75 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 400 ml 400 ml vody | Voda | 400 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 5-6 lžic 5-6 lžic povidel | Povidla | 126.5 g |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| kapka kapka rumu | Rum | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| mletý mák | Mák modrý mletý | |
| cukr moučka | Cukr bílý |