Domácí housky

stakul Kuchařka: stakul

Doba přípravy: bez kynutí 30 minut. Domácí pekárna 27 názorů

Suroviny

250 g polohrubá mouka
250 g hladká mouka
180-200 ml mléka
1/2 kostky droždí (čerstvého)
80-100 g sádla (rozpuštěného, může být i hera)
2 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nalijeme do nádoby v pekárně mléko vložíme vejce a rozpuštěný tuk a sůl/ nesmí přijít do kontaktu s droždím/ nasypeme obě mouky.

  2. V mističce rozpustíme v cukru droždí udělá se taková kašička a tu nalijeme na mouku. Zvolíme program Těsto.

  3. Po uhnětení a následném vykynutí vytvoříme housky.

  4. Postup: těsto rozdělíme cca na 8-9 částí a z každé uděláme tři válečky, které spleteme do copánku.

  5. Necháme ještě na pečícím papíru 30 minut kynout.

  6. Potom potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti (lněné semínko, mák, sezam, kmín).

  7. Pečeme v troubě při 170°C cca 25 minut

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 797 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí housky

  • zdenina16 zdenina16

    Tak jsem je právě vyndala z trouby a fakt super.Asi se jich přecpu:yes::yes::-):-)

    Odpovědět

  • zdenina16 zdenina16

    Zatím super,vše vykynulo,je to jeden z hodně receptů co jsem zkoušela a tento super.Kdybych věděla jak vložit foto,vložím ho.:yes::yes::yes::-K .Určitě se i povedou upéct,již jsou v troubě;-);-)

    Odpovědět

  • zanetalori zanetalori

    Opravdu dobré, už se těším na další.

    Odpovědět

  • kkiikkaa kkiikkaa

    Už se mi pečou v troubě :) Jen ten tvar není tak nádherný :-//

    Odpovědět

  • Ivan Ivan(neregistrovaný)

    móóc dobrý , spokojenost:yes::-p

    Odpovědět

  • Eli Eli(neregistrovaný)

    Housky jsou upečené a jsou úžasné lepší jsem nejedla. :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:výborné..:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Určitě radši máslo. Hera je ztužený rostlinný tuk, který bych radši moc nejedla ;-):no:

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

  • Michala Michala(neregistrovaná)

    Z čeho jsou ty housky lepší z hery nebo ze sádla? chci na ně zadělat ale nějak se nemůžu rozhodnout co tam dám :-)

    Odpovědět

  • kuba kuba(neregistrovaná)

    No už se těším a kynou slintam jak bernardyn! pak písnu jak dopaddly:-p

    Odpovědět

  • Mia Mia(neregistrovaná)

    Mohu použít i sušené droždí? :-)

    Odpovědět

  • VerunQa VerunQa(neregistrovaná)

    S mamkou pořád pečeme měli jsme na to i recept a teda můžu říct že domácí housky a rohlíky jsou lepší než z obchodu takže mamka jak už je dlouho nepekla tak ten recept zapoměla zatím jsme je nevyskoušeli takže skusíme hned ráno začneme péct :-K :-!:-!
    Tákže děkuji za recept je mi sice teprve 16 ale peču a vařím strašně mooc ráda :-8

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Dnes jsem pekla tyto houstičky, jsou moc dobré :-p a křupavé :-p. S těstem se dobře pracuje :yes:, zítra asi budu péct znovu ;-)Přidávám 10.bodík :yes:

    Odpovědět

  • mojematysek mojematysek

    tak dnes jsem se vrhla do techto housticek a stim testem se pracovalo tak bezvadne,ze jsem do pekarny nacpala jeste jednu varku:-D ja verim,ze i chutnat budou bezvadne:-K
    jisto jiste davam bodika a davam do oblibenych:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: domaci housky domácí housky recept housky recept housky recept na domaci housky housky domácí recept na housky housky z domaci pekarny pečeme housky domácí houska recepty domácí housky recept domácí housky domací pečené housky křupavé domácí housky z pekárny domácí housky bez kynutí domaci housky z domaci pekarny výborné domácí housky housky v domácí pekárně recepty na domací housky domácí housky bez droždí

Zapomněl/a jsem heslo