Nutriční hodnoty (Bezlepkové muffiny s jablky a oříšky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 9
| Energie | 6 481 kJ / 1 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,74 g |
| Tuky | 43,07 g |
| – nasycené | 16,03 g |
| – nenasycené | 22,20 g |
| –– mononenasycené | 18,69 g |
| –– polynenasycené | 3,51 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 18,66 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 184 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 240,66 g |
| – cukry | 65,56 g |
| ––– laktóza | 9,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 g 20 g lískových oříšků | Lískový ořech | 20 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 60 g 60 g oloupaného jablka | Jablko čerstvé | 60 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 45 g 45 g krupicového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| 1 1 polévková lžíce medu | Med nepasterovaný | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 220 g 220 g bezlepkové mouky na pečení | Mouka pohanková | 220 g |
| 1 1 čajová lžička kakaa | Kakao prášek | |
| 1/2 1/2 čajové lžičky skořice | Skořice ceylonská | |
| 1/4 1/4 čajové lžičky jedlé sody | Jedlá soda |