Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polokoule z mletého masa po italsku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 451 kJ /
1 064 kcal
Bílkoviny142,50 g
– z toho živočišné bílkoviny140,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,82 g
Tuky47,53 g
– nasycené19,55 g
– nenasycené19,58 g
–– mononenasycené16,98 g
–– polynenasycené2,61 g
––– omega 30,17 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 684 mg
Sodík 691 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy15,37 g
– cukry8,65 g
––– laktóza3,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g mletého masa mix (hovězí + vepřové) Vepřová plec 500 g
1 1 vejce nebo 2 lžíce škrobové moučky Vejce slepičí 70 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
sladká paprika Paprika červená sušená
pálivá mletá paprika Paprika pálivá
125 g 125 g mozzarelly Mozzarella kravská 125 g
1 plechovka 1 plechovka (400 g) krájených loupaných rajčat Dužina červeného rajčete čerstvá
černé olivy (lze použít i zelené, pokud je máte raději) Olivy čerstvé zralé
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
sůl Sůl mořská
bazalka (nejlepší je čerstvá, já jsem měla pouze mraženou...) Bazalka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.