Nutriční hodnoty (Polokoule z mletého masa po italsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 451 kJ / 1 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 140,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,82 g |
Tuky | 47,53 g |
– nasycené | 19,55 g |
– nenasycené | 19,58 g |
–– mononenasycené | 16,98 g |
–– polynenasycené | 2,61 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 684 mg |
Sodík | 691 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 15,37 g |
– cukry | 8,65 g |
––– laktóza | 3,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého masa mix (hovězí + vepřové) | Vepřová plec | 500 g |
1 1 vejce nebo 2 lžíce škrobové moučky | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
sladká paprika | Paprika červená sušená | |
pálivá mletá paprika | Paprika pálivá | |
125 g 125 g mozzarelly | Mozzarella kravská | 125 g |
1 plechovka 1 plechovka (400 g) krájených loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
černé olivy (lze použít i zelené, pokud je máte raději) | Olivy čerstvé zralé | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
sůl | Sůl mořská | |
bazalka (nejlepší je čerstvá, já jsem měla pouze mraženou...) | Bazalka čerstvá |