Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makovec s ořechovou čepičkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 919 kJ /
4 522 kcal
Bílkoviny150,35 g
– z toho živočišné bílkoviny17,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny132,99 g
Tuky237,85 g
– nasycené23,07 g
– nenasycené172,44 g
–– mononenasycené42,96 g
–– polynenasycené129,48 g
––– omega 31,56 g
Vláknina83,43 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 12,84 g
Sůl0,42 g
Sacharidy403,20 g
– cukry112,15 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrnky 2 hrnky mletého máku Mák modrý mletý 500 g
1,5 hrnku 1,5 hrnku rostlinného mléka (já měla mandlové) Nápoj sójový 375 ml
1 hrnek 1 hrnek mouky (dala jsem celozrnnou špaldovou + rýžovou + pohankovou) Mouka pšeničná hladká 250 g
na špičku nože na špičku nože vanilky Vanilkové lusky
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
10 PL 10 PL sirupu Agáve nebo jiné sladidlo Sirup citronový 150 ml
3 PL 3 PL jedlé sody Jedlá soda 45 g
hrst hrst slunečnicových semínek (nasekaných nahrubo) Slunečnicová semínka loupaná
hrst hrst ořechů (nasekaných nahrubo, dala jsem mandle + vlašské) Vlašské ořechy
třtinový cukr (cca 1/3 množství ořechů) Cukr třtinový
6 lžic 6 lžic rostlinného mléka Nápoj sójový 90 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.