Nutriční hodnoty (Makovec s ořechovou čepičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 919 kJ / 4 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 132,99 g |
Tuky | 237,85 g |
– nasycené | 23,07 g |
– nenasycené | 172,44 g |
–– mononenasycené | 42,96 g |
–– polynenasycené | 129,48 g |
––– omega 3 | 1,56 g |
Vláknina | 83,43 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 12,84 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 403,20 g |
– cukry | 112,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky mletého máku | Mák modrý mletý | 500 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku rostlinného mléka (já měla mandlové) | Nápoj sójový | 375 ml |
1 hrnek 1 hrnek mouky (dala jsem celozrnnou špaldovou + rýžovou + pohankovou) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
na špičku nože na špičku nože vanilky | Vanilkové lusky | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
10 PL 10 PL sirupu Agáve nebo jiné sladidlo | Sirup citronový | 150 ml |
3 PL 3 PL jedlé sody | Jedlá soda | 45 g |
hrst hrst slunečnicových semínek (nasekaných nahrubo) | Slunečnicová semínka loupaná | |
hrst hrst ořechů (nasekaných nahrubo, dala jsem mandle + vlašské) | Vlašské ořechy | |
třtinový cukr (cca 1/3 množství ořechů) | Cukr třtinový | |
6 lžic 6 lžic rostlinného mléka | Nápoj sójový | 90 ml |