Nutriční hodnoty (Koláč s jablky bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 915 kJ / 3 087 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,64 g |
Tuky | 85,72 g |
– nasycené | 7,43 g |
– nenasycené | 69,85 g |
–– mononenasycené | 32,43 g |
–– polynenasycené | 37,42 g |
––– omega 3 | 7,60 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 178 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 524,55 g |
– cukry | 196,85 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí) | Mouka rýžová hladká | 300 g |
100 g 100 g hladké čirokové mouky | Mouka čiroková | 100 g |
50 g 50 g mletých ořechů nebo ořechové mouky (vlašské nebo lískooříškové, Adveni) | Vlašské ořechy mleté | 50 g |
110 g 110 g cukru | Cukr bílý | 110 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
strouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
cca 450 ml 450 ml vody | Voda | 450 ml |
3-4 3-4 jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |