Nutriční hodnoty (Bramborovo-žampionová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 218 kJ / 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 0,45 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,07 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,06 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 9,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 59,70 g |
– cukry | 5,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 15 15 žampionů | Žampion čerstvý | |
6-8 6-8 velkých brambor | Brambor zimní | 350 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 většího pórku | Pórek čerstvý | |
máslo | Máslo kravské | |
sůl (solčanka) | Sůl mořská | |
hraška na případné zahuštění | Hraška |