Nutriční hodnoty (Bramborovo-žampionová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 218 kJ / 291 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 0,45 g |
| – nasycené | 0,02 g |
| – nenasycené | 0,07 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,06 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 9,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 59,70 g |
| – cukry | 5,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 15 15 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 6-8 6-8 velkých brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 většího pórku | Pórek čerstvý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl (solčanka) | Sůl mořská | |
| hraška na případné zahuštění | Hraška |