Nutriční hodnoty (Provensálské nudle se šunkou a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 268 kJ / 2 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 79,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,73 g |
| Tuky | 43,50 g |
| – nasycené | 22,71 g |
| – nenasycené | 17,26 g |
| –– mononenasycené | 13,13 g |
| –– polynenasycené | 4,13 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 21,68 g |
| Cholesterol | 239 mg |
| Sodík | 3,49 g |
| Sůl | 8,41 g |
| Sacharidy | 408,61 g |
| – cukry | 37,05 g |
| ––– laktóza | 17,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balení 1 balení těstovin (ideálně vaječné široké nudle) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 1 1 větší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 6 6 čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 150 g 150 g šunky | Šunka vepřová vařená | 150 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jemného kečupu | Kečup sladký | 15 ml |
| 90 g 90 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 90 ml |
| 200 g 200 g tvrdého sýra k nastrouhání | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| provensálské bylinky (nebo rozmarýn, bazalka, saturejka, tymián, majoránka, oregáno) | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| máslo | Máslo kravské |