Nutriční hodnoty (Špaldové minimazanečky s podmáslím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 21 429 kJ / 5 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 117,00 g |
Tuky | 113,55 g |
– nasycené | 60,67 g |
– nenasycené | 44,88 g |
–– mononenasycené | 33,87 g |
–– polynenasycené | 11,01 g |
––– omega 3 | 1,13 g |
Vláknina | 83,20 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 849,89 g |
– cukry | 357,40 g |
––– laktóza | 11,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 ml 200 ml podmáslí | Podmáslí | 200 g |
150 ml 150 ml vlažné vody | Voda | 150 ml |
trochu trochu soli | Sůl mořská | |
10 lžic 10 lžic rozpuštěného vlahého másla | Máslo kravské | 100 g |
10 lžic 10 lžic cukru | Cukr bílý | 250 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
500 g 500 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 500 g |
200 g 200 g hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
40 g 40 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
100 g 100 g rozinek (popř. sušených brusinek) | Rozinky | 100 g |
rum | Rum | |
vejce na potření | Vejce slepičí |