Nutriční hodnoty (Špaldové minimazanečky s podmáslím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 429 kJ / 5 122 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 117,00 g |
| Tuky | 113,55 g |
| – nasycené | 60,67 g |
| – nenasycené | 44,88 g |
| –– mononenasycené | 33,87 g |
| –– polynenasycené | 11,01 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 83,20 g |
| Cholesterol | 697 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 849,89 g |
| – cukry | 357,40 g |
| ––– laktóza | 11,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml podmáslí | Podmáslí | 200 g |
| 150 ml 150 ml vlažné vody | Voda | 150 ml |
| trochu trochu soli | Sůl mořská | |
| 10 lžic 10 lžic rozpuštěného vlahého másla | Máslo kravské | 100 g |
| 10 lžic 10 lžic cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 500 g 500 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 500 g |
| 200 g 200 g hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 40 g 40 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 100 g 100 g rozinek (popř. sušených brusinek) | Rozinky | 100 g |
| rum | Rum | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |