Nutriční hodnoty (Zdravá lehká řepová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 462 kJ / 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,60 g |
| Tuky | 16,74 g |
| – nasycené | 6,78 g |
| – nenasycené | 9,56 g |
| –– mononenasycené | 5,61 g |
| –– polynenasycené | 3,96 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 4,60 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 238 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 31,61 g |
| – cukry | 27,26 g |
| ––– laktóza | 1,69 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g přírodní Šmakoun | Šmakoun | 50 g |
| 1 sklenice 1 sklenice uvařené (či doměkka podušené) červené řepy bez nálevu (ale nálev nevyléváme) | Červená řepa čerstvá | 200 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce řeckého jogurtu (nebo hustý smetanový) | Jogurt řecký 5% | 37.5 ml |
| 1 lžička 1 lžička třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce tahini | Tahini | 15 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská |